Att ha rätt padelutrustning

Padel liknar till stor del tennis men spelas i en stor glasbur. Det kan spelas antingen inomhus eller utomhus och sporten har slagit igenom stort i Sverige. Du spelar vanligtvis två mot två men det går även att spela singelmatcher.

Padel är en snabb sport med snabba vändningar och ett högt tempo. Därför är det viktigt att du använder rätt utrustning när du spelar oavsett om du är proffs eller nybörjare. De första gångerna du spelar kan du hyra racket och bollar men sedan är det bäst att skaffa sin egen utrustning.

Ett stort utbud av padelutrustning

Eftersom intresset för padel har blivit så stort finns det även ett stort utbud av padelutrustning. Det viktiga är att du har ett bra racket som är anpassat efter din förmåga. Det får inte vara för tungt då kan du skada dig när du spelar. Ta därför god tid på dig att jämföra olika padelracketar och se vilket som passar dig bäst. I takt med att du blir bättre kan du välja ett lite mer avancerat racket som tar ditt spel till nästa nivå.

Om du ska köpa ett racket får du inte glömma att titta på padelaccessoarer så som grepplinda och padelväska. I en praktisk padelväska får du plats med både racket och allt annat du behöver ta med dig till padelhallen när du spelar.

Flera olika tillbehör och skor

De flesta spelar i shorts och t-shirt men väljer ett bra par padelskor. Om du spelar i ett par padelskor skonar du dina fötter och kan hantera de snabba vändningarna i spelet. Det kan också vara roligt att styla sin outfit lite extra med ett snyggt armband vilket är en av många accessoarer. Det får dig verkligen att sticka ut på banan. Kanske kan matcha med din partner för en större effekt?