Sporten padel har blivit allt mer populär under det senaste året och det är en relativt billig sport att delta i. Sporten är en slags blandning mellan tennis och squash. Man spelar i regel med fyra spelare per plan, två spelare på varje sida av nätet. Runt hela banan finns väggar som får användas när man spelar.

För att kunna spela padel behöver man bland annat ett par bra padelskor. Men var köper man sådana och varför behövs de?

Rätt utrustning underlättar spelet

Precis som när det gäller padelracketar behöver man också bra skor för att det ska gå bra på planen. Underlaget har en beläggning av sand eller gruskorn och det betyder att skorna måste få grepp på underlaget. Det som främst skiljer en padelsko från en annan typ av sko är just dess sula. Den är tillverkad för att få grepp i gruset. Den liknar till viss del en tennissko avsedd för grus men skomodellen är i regel mer smäcker och den har ofta också ett lägre pris.

Vem lämpar sig padelskor för?

Padelskor lämpar sig för alla som vill spela padel. Om man precis har börjat med sporten eller om man bara vill prova på kan man ofta klara sig med vanliga skor tills dess att man vet att man verkligen vill fortsätta. Om man går en kurs i padel kan man många gånger låna skor på plats.

När man vet att man vill fortsätta med sporten kan det vara dags att investera i ett par egna skor. Dels kan man då få dem i den färg man vill, och dels vet man hur de sköts. Dessutom kan man göra den snörning man gillar på dem och även lägga i olika sulor om man så behöver.

Hitta de bästa padelskorna 2020

När du ska hitta de bästa padelskorna för dig behöver du först veta vilken skostorlek du behöver. Det finns också ett par olika modeller av skorna och om du har en bredare fot kan du också behöva en bredare sko för att kunna spela bekvämt och utan att riskera massor av skavsår.

Se också till att köpa en lagom stor sko. Skon kan töja sig lite, men att spela i en för liten sådan är inte bekvämt. Om skon är lite stor kan du lägga i en sula eller kanske snöra den lite mer. Samma sak gäller det om ett barn ska spela. För att sporten ska vara rolig måste kläderna vara bekväma.