Om padel

Padel är sporten som har slagit stort över hela Sverige. På kort tid har flera anläggningar öppnats och det är ständigt nya på gång. Sporten är lätt att lära sig och man får möjlighet att blanda social kontakt och träning i ett vilket gör sporten extra kul. Man är fyra personer som spelar ihop och planen liknar en tennisplan men med väggar runtom. Som till alla sporter krävs det en del utrustning för att komma igång ordentligt. PlayPadel.se har all utrustning som du behöver för att börja utöva din nya sport.

Utrustning

Padelbollar

På de allra flesta anläggningarna kan man hyra viss utrustning men det är alltid roligare när man har sina egna grejer och inte behöver låna eller hyra från anläggningen. Det mest väsentliga är givetvis ett padelracket men därtill behöver man även ha padelbollar som är en förbrukningsvara, lämpliga inneskor och sköna kläder. För att hålla koll på alla sina tillbehör kan man med fördel köpa padelväska där racket ligger skyddat och alla saker på samma ställe.

Till en början kan man köpa billiga padelbollar innan man har kommit in i spelet ordentligt. Därefter kanske man vill avancera och köpa padelbollar som matchar ens spel. Ett rör med bollar, 3 stycken, räcker till ungefär 2-3 timmars speltid innan de är förbrukade. När man väl har bestämt sig för att börja spela vill man ofta köra igång direkt. Man vill inte vänta på långa leveranstider eller lägga mycket pengar i början innan man vet om padel är något för en själv. PlayPadel.se har flera olika samarbetspartners när det kommer till utrustning för padel. Bland annat kan man med PlayPadels samarbetspartners snabbt beställa padelbollar som sedan skickas hem med snabb leverans. På så sätt kan du snabbt och enkelt komma igång med ditt spelande och dina vänner behöver inte vänta på att du ska få hem din utrustning.