Padel är en sport som fått ett stort uppsving på senare år och seglat upp som en av svenskarnas absoluta favoritsporter. Det är inte konstigt då det är en väldigt rolig sport som dessutom ger väldigt bra träning. För att kunna spela obehindrat och efter bästa förmåga bör du dock ha passande klädsel. Låt inte dina kläder hindra dig i spelet, köp istället rätt kläder och njut av varje sekund på padelbanan!

Kom igång med padel

När du börjar med padel vill du såklart komma igång så fort som möjligt och inte sinkas i ditt idrottsutövande. Köp därför dina padelkläder via någon utav PlayPadel:s samarbetspartners. Här hittar du padelkläder åt såväl dam som padelkläder åt herr i många olika storlekar och modeller. Även padelkläder åt barn finns att hitta hos PlayPadels olika samarbetspartners. Glöm inte heller att köpa padelbollar så att du inte är utan nästa gång du står på banan och ska inleda en match.

Köp rätt padelkläder

När du ska köpa paddelkläder gäller det att veta vilken typ av kläder som passar för sporten. Köp därför kläder som är framtagna och speciellt utvecklade för padelspelare. Först och främst behöver du ett par bra, stabila padelskor som tål belastning i sidled då man rör sig mycket i dessa riktningar. När det gäller kläder skall de naturligtvis vara tillverkade av material som andas och transporterar bort fukt så att du håller dig torr och bekväm när du spelar. Padelkläder finns i olika modeller och du väljer själv om du vill att de ska sitta tight eller ha en lite lösare passform. Se dock till att både överdel och underdel sitter väl på plats och inte vrids eller på annat sätt kan besvära eller hindra dina rörelser under spelet. För herrar rekommenderas t-shirt eller linne tillsammans med ett par shorts eller tights. Damer kan välja detsamma men har även andra alternativ till exempel klänning eller kjol.