Sporten padel har blivit allt mer populÀr under det senaste Äret och det Àr en relativt billig sport att delta i. Sporten Àr en slags blandning mellan tennis och squash. Man spelar i regel med fyra spelare per plan, tvÄ spelare pÄ varje sida av nÀtet. Runt hela banan finns vÀggar som fÄr anvÀndas nÀr man spelar.

För att kunna spela padel behöver man bland annat ett par bra padelskor. Men var köper man sÄdana och varför behövs de?

RÀtt utrustning underlÀttar spelet

Precis som nÀr det gÀller padelracketar behöver man ocksÄ bra skor för att det ska gÄ bra pÄ planen. Underlaget har en belÀggning av sand eller gruskorn och det betyder att skorna mÄste fÄ grepp pÄ underlaget. Det som frÀmst skiljer en padelsko frÄn en annan typ av sko Àr just dess sula. Den Àr tillverkad för att fÄ grepp i gruset. Den liknar till viss del en tennissko avsedd för grus men skomodellen Àr i regel mer smÀcker och den har ofta ocksÄ ett lÀgre pris.

Vem lÀmpar sig padelskor för?

Padelskor lÀmpar sig för alla som vill spela padel. Om man precis har börjat med sporten eller om man bara vill prova pÄ kan man ofta klara sig med vanliga skor tills dess att man vet att man verkligen vill fortsÀtta. Om man gÄr en kurs i padel kan man mÄnga gÄnger lÄna skor pÄ plats.

NÀr man vet att man vill fortsÀtta med sporten kan det vara dags att investera i ett par egna skor. Dels kan man dÄ fÄ dem i den fÀrg man vill, och dels vet man hur de sköts. Dessutom kan man göra den snörning man gillar pÄ dem och Àven lÀgga i olika sulor om man sÄ behöver.

Hitta de bÀsta padelskorna 2020

NÀr du ska hitta de bÀsta padelskorna för dig behöver du först veta vilken skostorlek du behöver. Det finns ocksÄ ett par olika modeller av skorna och om du har en bredare fot kan du ocksÄ behöva en bredare sko för att kunna spela bekvÀmt och utan att riskera massor av skavsÄr.

Se ocksÄ till att köpa en lagom stor sko. Skon kan töja sig lite, men att spela i en för liten sÄdan Àr inte bekvÀmt. Om skon Àr lite stor kan du lÀgga i en sula eller kanske snöra den lite mer. Samma sak gÀller det om ett barn ska spela. För att sporten ska vara rolig mÄste klÀderna vara bekvÀma.