Köp billiga padelracket på rea och kom igång med träningen

Padel är en sport där du använder en racket och en tennisboll. Du spelar oftast som ett par mot ett annat par, men du kan dock även spela ensam mot en annan motståndare. Spelplanen i padel är 10 X 20 m och den är 4 meter hög. Väggarna är gjorda av glas och det finns ett nät som delar de två planhalvorna från varandra.

Det är ofta nämnt att ursprungligen kommer padel från Spanien och Latinamerika, men det är dock lite oklart om det stämmer. Redan på 1920-talet spelade nämligen engelsmännen ett liknande spel på sina kryssningsfartyg. År 1974 fick spelet sedan sina nuvarande regler. Det första världsmästerskapet i padel gick i själva verket av stapeln år 1992. Till Sverige kom sedan första padelbanan år 1998. År 2020 var närmare bestämt antalet bokade spelbanor redan över 1 000 000.

Fördelar med padel

När du vill börja spela padel, behöver du emellertid inte skaffa en massa olika utrustningar. Du behöver enbart ett par sneakers och en padelracket, bollen som du använder kan vara en helt vanlig tennisboll. Det är ingen skillnad om du är ung eller gammal, man eller kvinna. Padel är nämligen en sport som alla kan utföra.

En stor orsak till att padel har blivit så populärt, är att du inte behöver använda lika mycket kraft i slagen som i tennis. Padel handlar däremot mera om strategi samt samspel med din partner. Denna sport ger dig inte enbart en bra träning, utan den är även bra för din koordination. Du rör dig mycket snabbt på planen och jobbar samtidigt hårt med armar, ben och även din bål. Eftersom du spelar i par får du även socialt utbyte samtidigt som du tränar, vilket gör träningen mycket roligare.

Köp ditt padelracket med rabatt och börja spela i en förening

När du vill köpa ditt padelracket på rea så är det bästa att använda en rabattkod. Här kan du hämta en Tengo rabattkod och kampanjkod på Elitepadel.se. Gå gärna också med i en förening och spela tillsammans med andra. När du är med i en förening kan du dessutom tävla i padel, vilket kan ge en extra spänning till spelet. Din förening kan även välja att bli medlem i Svenska Padelförbundet. På detta sätt kan föreningen få flera fördelar, till exempel kan de erbjuda spelarförsäkring till ett mycket förmånligare pris. Föreningen satsar också på att barn och ungdomar ska kunna sporta och få ett aktivare liv.