Ny padelanläggning i Torslanda/Björlanda, Göteborg

Vad sägs om ett nytt exklusivt padelcenter i Göteborg med 20 banor inne och ute? Bakom detta uppmärksammade projekt som planeras färdigt kring månadsskiftet november/december 2021 står Time4padel och Tuvebackens förvaltnings AB.

Padeltennis är en av de snabbast växande sporterna bland träningssugna göteborgare och det satsas stort på padel bland lokala aktörer. Den planerade padelanläggningen kommer att bli belägen i Torslanda/Björlanda och mottot är ”padel för alla”, vilket tyder på ett stort fokus på tillgänglighet.

Ökat intresse för padel

Det ökade intresset för sporten visar sig tydligt inom handeln där diverse padelutrustning blivit en het trend att shoppa online. För den som letar nybörjarutrustning är tipset att söka på bästa padelracketar 2020 för att få fram ett aktuellt urval på racketar. Att handla padelprylar online brukar i regel vara något billigare än i den fysiska handeln och det finns riktigt bra svenska e-butiker som säljer produkter till padeltennis.

Fler väljer alltså att träna padeltennis och trycket är stort när det gäller bantider hos existerande padelcenter i Göteborg. Nyheten att Time4Padel och Tuvebacken Förvaltning jobbar på en premiumanläggning med invigning 2021 kom därför helt rätt i tiden.

Sportens framtid

Det är inte bara i Sverige som padelsporten växer så det knakar—så även runt om i världen. Sporten som en gång startade i Mexiko är av statistiken att döma en av världens snabbast växande idrotter. Sett till sporten som sådan är det kanske ingen direkt konkurrent till vare sig tennis eller bordtennis, men att fler kommer välja padelträning före tennis är nog att vänta inom kort tid.

Lite talar alltså för att sporten på något sätt skulle vara en tillfällig ”hype” och vi kan med säkerhet förvänta oss en större arena för padelidrotten. Att det satsas på stora premiumanläggningar som den nämnda i Torslanda med 20 banor är ett bevis för detta. Stora resurser på flera plan med syftet att uppfylla de behov som finns i en padelpopulär storstad som just Göteborg.

Time4Padel Göteborg Torslanda / Björlanda parkering

Time4Padel Göteborg Torslanda / Björlanda utsida

Time4Padel Göteborg Torslanda / Björlanda entre