Patrick Ekwall säger sitt om RF:s uttalande

“Det är som att hävda att bandy- och golfförbundet nästan ser likadant ut”

Padelfantasten Patrick Ekwall är precis som jag och många andra besvikna för att Padelförbundet kan få ett nedslag i ansökan till Riksidrottsförbundet. Patrick skrev häromdagen ett laddat Twitter-inlägg riktat mot RF.

Padel kan stoppas från att komma in i RF

I slutet av april släpptes en intervju på Radiosporten där RF:s Björn Eriksson pratar om varför padel kan stoppas från att komma in i Riksförbundet. Hans uttalande har fått många starka reaktioner från många spelare runt om i hela landet, en utav dom som reagerat är sportjournalisten Patrick Ekwall.

“Att RF vill att Sveriges i särklass snabbast växande sport, padel, ska bli en del av squash- eller tennisförbundet är ignorans och okunskap så man baxnar”, skriver Patrick i ett Twitter-inlägg.

Jag tycker att han har helt rätt. Att ha mage att stoppa både padel och e-sport i ett enda uttalande är minst sagt vågat, det är två sporter som RF bör vilja anamma och välkomna med öppna armar in i förbundet. Vi får helt enkelt se vad som händer på Riksidrottsmötet 24-26 maj. Det är då det avgörs om padel ska välkomnas in i Riksidrottsförbundet eller inte.

Läs Expressens intervju med Patrick Ekwall: https://www.expressen.se/sport/foreningsliv/okunskap-sa-att-man-bara-baxnar/ 

Håller du med Patrick Ekwall?