Vad är skillnaden på tennis- och padelbollar?

Det är många som frågar vad skillnaden är på en padelboll och tennisboll, det är äntligen dags att utreda detta. 

När du spelar padel är det viktigt att ha rätt utrustning, annars kommer du inte att få en rättvis upplevelse av sporten. Förutom att du kommer behöva ett racket och ett par skor, kommer du att behöva padelbollar för att spela. Det första som många frågar sig är om det verkligen är en skillnad mellan en tennisboll och en padelboll, svaret är ja. Om du spelar med en tennisboll kommer spelet att bli mycket snabbare och därmed svårare. Frågan är varför?

Vad är skillnaden mellan en padelboll och tennis?

Till utseendet ser dem identiska ut. Den största skillnaden på en tennisboll och en padelboll är trycket i bollen. Har du mer tryck i bollen så studsar bollen bättre och blir genast mycket snabbare. Här ser du ett diagram som visar de generella skillnaderna. Sen kan det skilja beroende på vilken boll vi pratar om.

Padel Tennis
Vikt 56-59.4 g 56-59.4 g
Storlek 6.35-6.77 cm 6.35-6.86 cm
Studs* 135cm 147cm

 

Head Padel Pro – Officiella World Padel Tour bollen

Head Padel Pro Padelbollar bild 1

Den officiella bollen för World Padel Tour är Head Padel Pro.

”The HEAD official ball is a key product in the competition and not only is it highly valued by professional players, but also by all the amateurs who regularly practice this sport.” – Javier Porras, Director General of the World Padel Tour

Köp Head Padel Bro bollen hos Padelspecialisten
Inlägget kan innehålla reklam genom annonslänkar, läs mer här.