Vi recenserar padelracket från Adidas Adipower 2020

Giganterna börjar att tar mer och mer plats

Nu har giganterna Adidas, Babolat och Wilson börjat att röra om i grytan på riktigt. Frågan är vilka andra varumärken som lyckas att hänga med i svängarna när de börjar ta plats och använda sina ekonomiska muskler. Det märks tydligt i både Adidas samt Wilsons approach att dom har börjat satsa ordentligt på sin padelsektion. Därför tycker jag att det är extra kul att få presentera Adidas Padel som vårt nästa varumärke att recensera.

I detta rackettest ska vi ta oss an den nya serien Adipower 2020 och fyra utav deras absoluta toppmodeller. Vi kommer att recensera Marta Ortegas Light 2.0, Alex Ruiz Ctrl 2.0, Seba Nerones 2.0 och Ale Galáns Soft 2.0.

Vår första reflektion av serien var tydligheten mellan de olika modellerna. Vi uppskattar att man märker en avsevärd skillnad mellan varianterna och att man direkt kan påpeka detaljerna som skiljer dom åt.

Gemensamma egenskaper:

Till att börja med kommer vi att prata om de tre gemensamma nämnarna hos samtliga modeller i serien Adipower 2020.

Spin Blade

De är utrustade med en tydlig räfflad träffyta som ska ge extra spinn i dina slag. Tycker Adidas har marknadens kanske tydligaste struktur på sina racket.
Det finns olika teorier om hur mycket det ska påverka, men jag upplever att jag får en extra ”bite” i mina skurna slag vid en räfflad yta.

Aluminized Carbon

Alla modeller i Adipower Pro-serien har en responsivare fiber av kolfiber samt aluminium för att maximera fart och flexibilitet i ditt spel.

Kolfiber ram

Ramarna på spadarna i Adipower är tillverkad i ett slitstarkt kolfiber 3k.

Adidas Adipower Light 2.0

Ett skonsamt kontrollracket

Marta Ortegas Light 2.0 är utan tvekan ett racket som är anpassat för dig som föredrar kontroll före fart. Denna pjäs är perfekt för dig som vill ha en lättare modell som även skonsamt för dig och din armbåge.

 • Form: Rund
 • Vikt: 345 – 360 gram
 • Balans: Medel
 • Träffyta: Kolfiber
 • Kärna: Soft Eva
 • Pris: 3699:-

Adidas Light 2.0 är en modell med en mjukare kärna av Soft Eva och ett påkostat ytskikt av kolfiber som ger en perfekt balans av fart och kontroll. Adidas har valt att placera balansen i mitten av racket för att du ska få mer kraft och fart i dina smashar, utan att förlora allt för mycket kontroll i spelet. Denna modell tycker jag är anpassat för en stor skara spelare, allt från nybörjare till proffs som söker ett skonsamt kontrollracket. Trots det upplever jag att man kan genera bra fart i racket.

Handla här

Adidas Adipower CTRL 2.0

Letar du efter ett kontrollracket med fart?

Har du en avgörande smash? Eller slår många fina placeringar? Då kan Alex Ruizs toppracket Adidas Adipower CTRL 2.0 vara något dig. Här får du ett toppracket med en mix av fart och kontroll. Den kan passa som handen i hansken oavsett om du är nybörjare eller en erfaren padelspelare.

 • Form: Rund
 • Vikt: 360 – 375 gram
 • Balans: Medel
 • Träffyta: Kolfiber
 • Kärna: Eva

CTRL 2.0 är seriens kanske snyggaste spade med en härlig färgkombination av svart grund och tydlig orange färg i alla detaljer. Denna modell är ett kontrollracket med i princip samma egenskaper som Light 2.0 men denna har en hårdare EVA-kärna, som ger dig mer fart vid en tyngre bollträff. Det krävs alltså mer kraft i slaget för att du ska få katapulteffekten i detta racket.

Träffytan har en stor och explosiv sweetspot som är placerad mitt på racket. Den är rustad med en påkostad kolfiber som ger dig en responsiv bollträff. Personligen skulle jag rekommendera många i padelsverige att spela med Adidas CTRL 2.0 just för att den är lättspelad och har en stor utvecklingspotential för dig som spelare. Är du en attacksspelare? Oroa dig inte, för med CTRL 2.0 kan du få den fart du behöver.

Handla här

Adidas Adipower Soft 2.0

En perfekt balans mellan fart och kontroll

Adidas Adipower Soft 2.0 är ett racket riktat till spelare som föredrar fart med en mix av kontroll. Formen på denna modell är Oversized Diamond, vilket betyder att du får en större sweetspot placerat högre upp på racket. Jag tycker att Adidas hittat ett en perfekt mix av fart och kontroll, helt i min smak!

 • Form: Oversized Diamond
 • Vikt: 360 – 375 gram
 • Balans: Hög
 • Träffyta: Kolfiber
 • Kärna: Soft Eva

Är den svårspelad? inte särskilt, till skillnad mot andra diamant racket upplever jag Soft 2.0 mer lättspelad och det inte krävs lika mycket kraft för att få ut all effekt av racket. Den mjukare kärnan av Soft Eva och den topplacerade balansen ger dig en ordentlig skjuts i dina smashar och volleyspel. Jag tycker att man ganska snabbt fick kontroll på hur man skulle hantera detta racket.

Ale Galáns toppracket från Adidas blev snabbt en favorit för mig i detta test, personligen jag tycker om hybridracketar med en tydlig blandning mellan fart och kontroll. Efter några testsessioner skulle jag rekommendera detta racket till den erfarne och kräsna spelaren med en högre bollträff.

Handla här

Adidas Adipower 2.0

Adidas flaggskepp med mycket fart

Adidas Adipower 2.0 är seriens flaggskepp som är skapt för spelare som söker ett vapen med fokus på fart. Racket har en topplacerad sweetspot med en hårdare kärna som genererar en hög speed vid rätt teknik och bollträff.

 • Form: Oversized Diamond
 • Vikt: 360 – 375 gram
 • Balans: Hög
 • Träffyta: Kolfiber
 • Kärna: Eva

Är du en attacksspelare av rang? Då kan Adipower 2.0 vara något för dig. Detta är ett snabbt, stabilt och kraftfullt padelracket i exklusiv design som knappast kompromissar med något. Här får du ett avancerat diamant kolfiberracket med en hård träffyta som passar erfarna tävlingsspelare som är ute efter explosivitet och behöver maximal fart på banan. Precis som Soft 2.0 har racket en oversized form, som betyder att du får en större sweetspot placerat högt upp på racket.

Seba Nerones Adipower 2.0 kommer utan tvekan vara en modell vi kan räkna med att se mer och mer i handen hos spelare med en ordentlig bössa!

Handla här