Inför – Swedish Padel Open 26 juni 2019

Euro Finans Swedish Padel Open 2019

BÅSTAD. För snart ett år sedan fick vi chansen att se världsstjärnorna från World Padel Tour spela i Båstad. Där det bjöds på flera fantastiska bollar och en obeskrivlig sommarhetta. Det var första gången som en Open-tävling spelade i Sverige och allt blev en fullkomlig succé. Det känns som att både spelare och åskådare knappt kan bärga sig för att få uppleva det återigen. Detta året har dessutom Swedish Padel Open valt att höja ribban ännu mer.

Säkra dina biljetter för Padelveckan redan idag!

Under hösten 2017 fick jag chansen att bli en del utav Swedish Padel Open. Där jag tillsammans med min förra arbetsgivare Torget, fick chansen att vara en del av Sveriges största padeltävling någonsin.

¡Vamos Båstad!

Stämningen nere i Båstad under Padelveckan var helt magisk. Kan fortfarande höra den svenska publiken smittas av den spanska padelkulturen genom att ropa ”Vamos, Vamos!”. Allt för att peppa giganterna som befann sig i Båstad under Padelveckan.
Vi alla kommer säkert ihåg den magiska bollen mellan dåvarande världsettorna Bela och Lima mot JMD och Paqutio. Hela publiken ställdes sig upp i extas efter att JMD avgjorde den fantastiska bollen.

Notera även en exalterad Prins Carl Philip i bakgrunden.

Det svenska wildcardet

Under Swedish Padel Open 2018 fick våra svenska stjärnskott Daniel Windahl och Calle Knutsson ett wildcard. Ett wildcard som innebar att våra grabbar fick chansen att spela mot världsstjärnorna i World Padel Tour.

De fick sig minst sagt en ordentlig värdemätare då de fick möta det rutinerade paret Mieres och Lamperti. Trots ett enormt stöd av hemmapubliken slutade matchen 3-6 – 2-6 i argentinarnas favör.

Detta året får arrangörerna möjlighet att dela ut två wildcards i varje klass, vilket innebär åtta svenskar i årets upplaga. Eftersom att detta året kommer både damer och herrar att spela Swedish Padel Open. Vilka tror du får chansen att spela?

The Untouchables

I World Padel Tour under 2017 och våren 2018 fanns det ett par som var nästintill oslagbara. I Båstad förra året var de båda legendarerna minst sagt ett strå vassare än alla andra. Jag pratar naturligtvis om Fernando Belasteguín och Bela Lima. De vann första upplagan av Swedish Padel Open, i finalen spelade de mot Paquito Navarro och JMD där de vann med 6-2, 3-6, 6-3.

– Det är så vackert här. Och vi förväntade oss inte så mycket folk under veckan. Vi känner oss bekväma här och har verkligen njutit av atmosfären, säger Bela.

Vilka tar hem titeln detta året?

Jag tror personligen att det blir svårt att rubba på formstarka Maxi Sanchez och Sanyo Gutierrez under Swedish Padel Open. De har sett starka ut på både Marbella Master samt på Logroño Open.

Men man får man aldrig räkna bort de rutinerade paret Bela och Lima. Jag tycker dock inte att Bela riktigt har nått upp till sin fulla kapacitet efter sin frånvaro under 2018 än. Vi får se om de hinner komma igång på riktigt fram tills Båstad i sommar. En annan het kandidat är nybildade paret Paqutio och Lebrón, jag tror att dem kan bjuda på många spännande bollar och nervkittlande matcher nere i Båstad!

Bela & Lima Swedish Padel Open
Bela och Lima tar emot pris från Prins Carl Philip. Foto: Johan Lilja

Har du säkrat dina biljetter?

Missa inte chansen att se sommarens kanske hetaste event.
Padelveckan kommer minst sagt att bli ännu mer spännande än förra året. Detta året har Swedish Padel Open valt att höja ribban ytterligare, i sommar kommer både tourens damer och herrar att spela i Båstad. En annan nyhet är att matcherna kommer att avgöras på både mäktiga centercourt och bana 1 under Swedish Padel Open. Detta får du inte missa.

Köp biljetter