Vi testar padelracket från Wilson

Wilson

Till att börja med vill vi tacka Wilson, för att de har gett oss chansen att få testa flera produkter från deras segment. Detta är förhoppningsvis bara första anhalten på vår långa resa tillsammans med Wilson, vår ambiton på PlayPadel.se är att kunna fortsätta tillgodose er, våra läsare matnyttiga recensioner och tester som kan hjälpa er i valet av padelracket.

Wilson är i mina ögon ett varumärke som tidigare legat steget efter i padelvärlden. Tidigare har andra varumärken som Bullpadel, Head & Nox haft en annan åverkan på oss utövare i Sverige. Jag tycker personligen att det har synts mer och varit ett populärare företag i padelsammanhang.

ÄNTLIGEN! Tycker jag att Wilson tagit ett stort steg i rätt riktning, i samband med deras nya serie Blade har de blivit ett allt mer attraktivare varumärke enligt mig. Förhoppningsvis kan vi i och med detta se fler utövare i WPT som spelar med deras rackets.

Följ Wilson Padel på deras sociala medier!

De tre padelracket vi kommer att testa

Carbon Force Pro | Blade Tour | Blade

Vilka har utfört testet?

Denna gång har jag lyckats locka med mig två andra personer som kommer att vara med och testa dessa rack från Wilson. I mina ögon är vi tre helt olika sorters speltyper och vi spelar i relativt olika nivåer.

Adam Augustsson

 • Nivå: Motionär
 • Speltyp: Taktiker
 • Favoritslag: Backhand

Stefan Augustsson

 • Nivå: Amatör
 • Speltyp: Bolltrygg
 • Favoritslag: Skuret

Lars Augustsson

 • Nivå: Amatör
 • Speltyp: Aggressiv
 • Favoritslag: Smash

Stefan

Testet

Alla tre rack vi kommer att testa påminner en del om varandra på pappret, när det kommer till det praktiska upplever vi något helt annat. Det alla har gemensamt är formen, vikten & balansen. Det är ett genidrag av Wilson att arbeta med egenskaper som faller många spelare i smaken, både vikten, balansen och formen passar en stor/bred målgrupp.

Vårt test baseras utifrån våra erfarenheter och upplevelser, vilket i mina ögon är en styrka, det gör att vi kan anpassa utefter alla sorters läsare.

Wilson Carbon Force Pro

Det första racket som vi testade var Wilson Carbon Force Pro som är förra årets upplaga av serien Carbon Force. Detta är ett rack som jag alltid haft ett extra öga för. Inte minst för att jag själv spelar med ett Carbon Force till vardags, men också för att detta är ett racket som faller mig i smaken rent estetiskt.

Jag tycker att färgkombinationen gifter sig bra och blir därför väldigt tilltalande för mig. Under förra året var detta deras “värstingrack” på marknaden, tyvärr slog den aldrig riktigt igenom på touren i WPT.

Wilson Carbon Force Pro 2017

Pris: 1995 kr *

Egenskaper:

Wilson-Carbon-Pro

Under vårt test, upplevde vi flera positiva egenskaper hos racket:

 • Ytskiktet: Vi märkte genast skillnaden att spela med ett räfflat ytskikt av karbon. Både jag & Stefan som älskar det skurna slaget i padel, kände direkt att bollen bet lite extra jämfört med andra rackets på marknaden.
 • Bollkänslan: I bollträffen kunde man uppleva en mjukare/stabilare bollkontakt, det kan bero på rackets kärna och ytskikt givetvis. Jag kan tycka att bollträffen kändes lite stummare och styvare hos de tre andra vi testade. Stefan – som har problem med tennisarm, tyckte att detta rack och ett annat var lite mer skonsamt.

Detta är ett rack som vi tycker passar till amatören och/även tävlingsspelaren som inte riktigt hittat kärleken i de diamantformade racken, som rent generellt är mer svårspelat. I våra ögon känns detta racket som ett bra alternativ om du letar efter ett all-round-rack som är mer anpassat för det mer defensiva spelet. Detta rack kommer att ge dig en bra balans och kontroll i din bollkontakt.

Wilson Blade Padel

Näst på tur i vårt stora racket test är Blade Padel, vilket är ett nytt racket ur Wilsons nya serie Blade. Serien lanserades nu under början av 2018 och den största nyheten i våra ögon är att den nya tillverkaren är stationerad i Spanien. Vilket inte minst kan spetsa kvalitén, men också öka användningen av deras racket hos spelarna i World Padel Tour.

Vid första ögonkastet tycker vi återigen att Wilson har den mest tilltalande utrustningen på marknaden just nu. Deras produkter andas stilrenhet, kvalité & design, vilket vi gillar, det är minst lik viktigt att se bra ut som att spela bra. Skämt å sido, stor eloge till Wilson som lyckats i deras färgval återigen!

Wilson Blade Padel 2018

Pris: 2799 kr *

Egenskaper:

Blade

Vilka positiva egenskaper stötte vi på under testet?

 • Förlåtande: Under vårt test uppmärksammande vi att detta rack kändes mer förlåtande än andra, vilket jag som motionär uppskattar när det kommer till padelracket. Oavsett bollträff upplever jag att den ger mig ett understöd i spelet.
 • Mångsidig: Under flera sessioner upplever vi att detta rack passar dem flesta, eftersom att rackets egenskaper matchar de allra flesta speltyper, oavsett om du föredrar ett baslinjespel eller ett offensivt spel. Denna modell är utmärkt för dig som letar efter ett rack som både har utrymme för utveckling/potential och som får dig att sticka ut på padelcourten. Denna trogne kamrat har precis som Carbon Force Pro flera egenskaper som lämpar sig till flertalet speltyper från defensivt till offensivt. Om du är du ny till sporten skulle vi rekommendera att titta på ett annat alternativ, eftersom att detta rack anses passa någon med en viss erfarenhet.

Wilson Blade Padel Tour

Sist men absolut inte minst testade vi Wilson Blade Padel Tour, detta är Wilsons så kallade tyngdlyftare i deras kollektion för 2018, som lanserades i vintras. Vi alla tre testare blev genast positivt överraskade när vi för första gången lyfte upp racket ur postemballage. Wilson har minst sagt tagit ett stormsteg i både kvalitet och design jämfört med tidigare modeller, i våra ögon andas serien Blade exklusivitet och innovation.

Jag hoppas att detta rack kommer att slå igenom på touren och att Wilson får den cred de förtjänar för deras nya kollektion. Det enda vi kan sakna är ett annat spännband, personligen tycker inte jag om att behöva snurra bandet för att det skall vara fastspänt, men det är givetvis en smaksak.

Wilson Blade Tour

Pris: 2595 kr *

Egenskaper:

Blade Tour

Vilka positiva egenskaper stötte vi på under testet?

 • Ytskiktet: Tack Wilson! Serien Blade har fått precis som Carbon Force Pro fått ta del av Carbon Fiber Face och Tri-Hex, vilket ger dig en bättre skruv och grepp i spelet. Jag som föredrar skurna backhandslag gynnas väldigt mycket av denna räfflade yta.
 • Exklusivitet: Precis som Racketspeclisten.se säger så andas detta rack exklusivitet, det känns verkligen påkostat från topp till tå, vilket vi på PlayPadel.se älskar.

Siktar du mot stjärnorna?
Då är Wilson Blade Tour något för dig, det här racket är en fullpott för dig som vill ha något alldeles extra för din padelkarriär. Padelracket Blade Tour är en tillförlitlig ägodel för dig som både vill se bra ut på banan och letar efter något att utvecklas med.

Detta rack tycker vi passar dig som dels vill utvecklas men samtidigt har en gedigen erfarenhet av sporten. Vi tycker att detta all-round racket har flera bra egenskaper för dig som dels gillar att spela offensivt men också defensivt. Tack vare det ruffa ytskiktet samt rackets egenskaper kan vi garantera dig en bollkänsla utöver det vanliga.

Återigen ett stort tack till Wilson Padel som gav oss den unika möjligheten att testa deras padelrackets!