Hur gick det vid padel-VM 2018 i Paraguay?

Sverige tar ett kliv framåt i padelvärlden

ASUNCION. VM i padel är färdigspelat och jag har tyvärr inte kunnat se några matcher, förutom ett par klipp och en livestream i herrarnas match mot Mexiko. Har fått nöja mig med att se resultat via Setteo (där alla resultat redovisades) och Andréas Johanssons dagssumeringar via Facebook. Därför kommer jag ha svårt att sammanfatta mästerskapet med mina egna ord. Kommer även avslutningsvis att skriva om det stora misslyckandet och floppen i detta VM-arrangemang.

Tävlingen

Tävlingen var uppdelad i två olika klasser kan man säga. I ena klassen tävlade de parvis och i andra delen tävlade man lagvis, alltså land mot land. Sveriges herrar hade en väldigt tuff grupp i lagtävlingen där de stod mot bland annat Spanien och Frankrike. Damerna hade däremot ett bättre utgångsläge och många hade nog hopp om att Sverige hade en chans att vinna gruppen.

Sveriges trupp i VM kändes väldigt stark trots alla tråkiga besked från nyckelspelare som Vasquez, Windahl, Sofia och Billie. Kanske hade vi presterat snäppet bättre om alla spelare var tillgängliga för spel.

Hela truppen förvarnades om klimatet nere i Paraguay. Det som väntade landslaget var en enorm hetta och en extrem luftfuktighet, vilket gör att spelet blir väldigt mycket långsammare. I Sverige så spelar vi flesta inomhus i perfekta förhållande, där spelet ofta blir något snabbare. Den gemene spelaren i Sverige är i mina ögon inte van vid det klimatet och de långsamma utomhusbanorna.

Resultat – Lagtävlingen

Herrarna
Våra herrar slutade tyvärr sist i sin tuffa grupp. Därefter gick de vidare till en slags plate för att spela om en bättre seedinggrupp i nästa VM. Det slutade med en vinst mot både Storbritannien och Mexiko, vilket innebär att våra svenska herrar slutade 11 i VM och de får en bättre seedingrupp vid nästa VM.

Vi pratade med Bobby Seger via sociala medier där han berättade att han tycker hela landslaget presterade riktigt bra. Han tycker även att han och Pålsson fick ut deras bästa padel hela veckan. Bobby menar på att hade de spelat över deras förmåga hade de kunnat sno ett set mot Frankrike och kanske tom hela matchen. Han tycker precis som vi att de andra lagen i deras grupp var snäppet vassare och svåra att rå på. Sammanfattningsvis så var legenden Bobby stolt över hela lagets prestation under VM. Efter vårt samtal med Seger får vi reda på via Padelfeber att både han och Pålsson lagt sina elitkarriären på hyllan

Paquito Navarro, Juani Mieres, Bobby Seger & Andreas Pålsson

Damerna
Våra damer slutade tvåa i sin grupp i VM och missade tyvärr kvartsfinalen. Därefter gick även damerna vidare till en plate för att spela om en bättre seedinggrupp i nästa VM, precis som herrarna. Det slutade tyvärr med en förlust i deras match mot Belgien. Vilket innebär att våra damer slutade 12 i VM.

Floppen och skandalen under padel-VM

Den stora katastrofen under VM handlade kanske mest om att herrfinalen mellan Argentina och Spanien som aldrig ägde rum. Vilket betyder att det inte korades någon vinnare under herrarnas VM. De stora stjärnorna i de båda lagen bedömde banan som ospelbar och de vägrade därmed att spela. Vilket aldrig hänt någonsin i padelens historia!

Vi läste också på förbundskaptenen Andréas summering på Padelfeber att arrangörerna nere i Paraguay blev ställda när regnet började falla, vilket tydligen var ganska så vanligt. Då ställdes matcher in titt som tätt och man hänvisades runt till arenor som var under all kritik. Läs mer på Padelfeber.se!

Vi får hoppas att nästa VM är mer organiserat och att det går att se/följa matcherna smidigare.