Damerna äntrar scenen under Swedish Padel Open 2019

Äntligen kommer damerna till Padelveckan i Båstad

BÅSTAD. I somras spelades Swedish Padel Open (SPO) i Båstad och det var för första gången som en Open-tävling i World Padel Tour (WPT) spelades i Sverige. I mina ögon blev hela eventet en stor succé och vi lyckades att skapa en fantastiskt folkfest. Det enda som saknades var en open för världseliten i damer. Nästa sommar blir det ÄNTLIGEN av.

“Vi ser fram emot detta” – Sofia Arvidsson

I en intervju med SPOs sportchef Sofia Arvidsson i HD, berättar Sofia att i sommar kommer herrspelarna att få sällskap av damerna. Under tävlingen som gick i sommar fick Båstad endast chansen att se världsstjärnorna Marta Marrero, Alexandra Salazar, Martita Ortega och den tidigare världsettan Carolina Navarro Björk i en uppvisningsmatch. Under 2019 kommer alltså även damerna få möjlighet att spela under Padelveckan i Båstad, parallellt med herrarnas tävling.

Det är fantastiskt roligt att tävlingen expanderar och blir ett event för alla. Det var flera spelare som njöt av Swedish Padel Open i Båstad och ser fram emot nästa. Alla spelare blev väl omhändertagna och hade bl.a. tillgång till en lyxig lounge under hela tävlingen.

Alla hoppas innerligt att allt går enligt planerna och att det går ihop rent ekonomiskt att köra båda herrar och damer. Tävlingsledaren Urban Johansson berättar till HD att det är en stor utmaning att få ihop allt, den bittra sanningen är att alla vill att damerna ska få tävla men ingen vill betala.

Sportchefen Sofia Arvidsson och Prins Carl Philip. Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG
Sportchefen Sofia Arvidsson och Prins Carl Philip. Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG HD.se

Det är viktigt för Sverige och självklart hela padelvärlden att även damerna får chansen komma till Sverige för att lira. Det råder inget tvivel om att padeln i Sverige just nu är en mansdominerad sport. Det måste det bli en ändring på och jag tror att Swedish Padel Open kan vara ett steg i rätt riktning.

Jag personligen tycker det är fantastiskt kul att se att allt fler damer och barn/ungdomar faktiskt dyker upp på våra padelhallar runt om i hela landet. Om då även världseliten i damer bjuds in till Sverige, kan det troligtvis bli ännu fler. Vad tycker ni?