Hur gick det för svenskarna i SPO?

Ha tålamod padelsverige

BÅSTAD. Totalt fick Sverige 6 wildcards till Swedish Padel Open i Båstad, alla 6 par åkte ut ur tävlingen efter första matchen. Var det väntant eller inte?
Inför tävlingen trodde jag på att minst ett av våra svenska par skulle vinna minst en match, mest hopp hade jag på Calle/Perez eller Sofia/Vivancos. Kanske var jag blåögd eller hemmablind men det känns som att detta var året vi skulle skrälla som underdogs. Tyvärr kunde jag själv inte se matcherna i Båstad så får utgå från andras reflektioner och referat.

Efter att ha läst andras reflektioner av svenskarnas prestation så känns det som att alla par presterade sin bästa padel, dock räckte det inte riktigt hela vägen. Deras motstånd var strået vassare och var skickliga på att straffa svenskarna när de gjorde sina misstag. Det var givetvis extra tråkigt att Calle/Perez inte lyckades att förvalta deras 3-0 ledning i första set.

Trottsallt, får jag gåshud av att se utvecklingen av svensk padel och att se tourens kanske proffsigaste turnering arrangeras i Båstad, men än har inte svenskpadel riktigt nått nivån i World Padel Tour. Ha tålamod kära läsare, en vacker dag kommer vi att se svenska namn på den absoluta världstoppen, tro mig. Läs min intervju med Johan Håkansson där han pratar mer om han syn på svenskpadel!

Resultatet i svenskarnas matcher:

  • Calle och Perez: 4-6, 4-6 (förlust)
  • Windahl och Vasquez: 6-4, 6-4 (förlust)
  • Sofia och Vivancos: 6-4, 6-3 (förlust)
  • Antonette och Soleymani: 4-6, 7-5, 2-6 (förlust)

Se en film från första dagen av Swedish Padel Open: