PlayPadel.se testar padelracket från Babolat Padel 2020

Babolat Carbon 2020

Nytt decennium, nytt år och nya padelmöjligheter. Vi kickstartar även det här året med att testa två heta nyheter från Babolat. Kan det bli en tradition?

Den nya utgåvan av Carbon 2020 känns som ett steg i rätt riktning. Det första jag slogs av var den nya stilrena och tidlösa designen.

Jag valde att endast testa modellerna Defiance och Viper, eftersom Revenge visuellt sätt inte hade några större förändringar det här året. Läs förra årets rackettest av Babolat 2019

HPS-Technology

Hela serien är utrustad med en så kallad Hole Pattern-Technology som ger mer hastighet och kontroll, tack vare att de borrade hålen i racket är anpassade efter rackets form och sweetspot.

3D-Spin

Samtliga modeller i den senaste serien av Carbon 2020 är tillverkade med en räfflad träffyta, som enligt Babolat ska ge ytterligare spinn och effekt i dina slag.

Juan Lebron säger

”The new Viper Carbon is Incredible thanks to a bigger sweet spot and a better feel. That gives me more explosive power to easily get the ball out of the court” – Säger nuvarande världsettan Juan Lebron.

Babolat Defiance Carbon 2020

På förhand kändes Defiance som en solklar favorit från min sida, eftersom min defensiva spelstil från forehand-sidan kändes som klippt och skuren för denna spade.

Form: Rund – Balans: Låg – Vikt: 365 Pris: 2699:-

Egenskaper

Defiance har ett runt rackethuvud med en balanspunkt som är placerad närmare handtaget än andra former. Det gör att racket upplevs lätthanterligt och inte alls lika framtungt som exempelvis Viper. Nyfrälsta spelare och även erfarna entusiaster brukar därför välja den här typ av racket – för att få mer balans och även ett mer lättmanövrerat ”vapen”.

Den räfflade träffytan är tillverkad i karbon och den inre kärnan består av ett material som heter Black Eva. Det ger dig en styvare yta med en bra känsla samt responsivitet i slaget. Jag tycker att Defiance passar dig som vill ha mycket kontroll och som spelar en defensivare padel.

Kontrollracket Defiance har en stor och förlåtande sweetspot som sitter i mitten av racket.

Om du i stället letar efter en mjukare och lättare variant av Defiance så finns det en lite-variant med glasfiber i träffytan och White Eva i kärnan.

Mitt personliga betyg för Defiance Carbon är 9/10.

Den passar min passivare spelstil som kräver ett schysst kontrollracket.

Köp Defiance Carbon 2020

Babolat Viper Carbon 2020

Viper är Juan Lebróns själsfrände på padelbanan. Ett kraftfullt toppracket från Babolat som under 2020 fått ett ordentligt ansiktslyft.

Form: Diamant – Balans: Hög – Vikt: 365 Pris: 2799:-

Egenskaper

Viper Carbon har ett diamantformat rackethuvud vars balanspunkt är placerat högt upp på racket. Det ger dig en bra utväxling på ditt offensiva spel och dina kraftfulla smashar. Denna pjäs har dessutom en ram och en träffyta tillverkat helt i kolfiber som ger dig en ännu högre responsivitet i din bollträff. Den är utan tvekan en modell som är anpassad för den erfarne padelspelaren med en rejäl bössa.

På denna modell finns en mindre sweetspot placerad högt upp på racket. Viper är därför ett mindre förlåtande racket som ger en hög effekt på dina slag.

Precis som Defiance har Viper en kärna av Black Eva som kan upplevas något stummare men som skapar en kraftfull katapulteffekt med rätt teknik. Jag tycker att kombinationen med det styva ytskiktet och den kraftfulla Black Eva skapar ett utav marknadens hetaste toppracket.

Om du i stället letar efter en mjukare och lättare variant av Viper så finns det en lite-variant med glasfiber i träffytan och White Eva i kärnan.

Mitt personliga betyg för Defiance Carbon är 8/10.

Ett toppracket som fullständigt andas kraftfullhet och kvalitet ända ut i fingerspetsen.
Tyvärr en modell som är lite ”out of my league”.

Köp Defiance Carbon 2020